Despre noi
Zenvita a început din pasiunea pentru gătit și alimente sănătoase și continuă cu fiecare persoană care încearcă și se bucură de kombucha
heey, salut!
Eu sunt Iulia Suciu și sunt fondatoarea Zenvita Kombucha.
Sibiancă prin naștere și bucureșteancă după alegerea facultății, la câțiva ani după despărțirea de mâncarea de zi cu zi făcută de mama, am început să am probleme digestive.
Așa că....
într-o zi, m-am decis să caut rețete sănătoase și să mă pun pe gătit. Zis și făcut, după multe experimente nereușite, culminate de turnuri de vase murdare, am reușit să învăț să gătesc mai sănătos. Partea cea mai interesantă din toată această aventură a fost când am descoperit kombucha. Cum? Mă uitam la un video făcut de o nutriționistă, care avea și un site cu rețete vegane. În acest clip video ea povestea despre 5 tipuri de alimente pe care le consumă zi de zi, printre care și probioticele. Aceste probiotice se găsesc în stare naturală sub formă de diverse alimente precum iaurtul, chefirul, varza murată, kombucha sau murăturile.
Hopa! Am aflat ceva nou...
Nici nu știam ce-s alea probiotice, darămite că ar mai trebui să consumăm așa ceva în fiecare zi. După niște căutări pe google, am mai învățat ceva – că probioticele sunt bacterii vii și fermenți buni care refac flora intestinală și îmbunătățesc activitatea sistemului digestiv, ajutând la buna funcționare a organismului. Suna puțin pompos, dar am zis să incerc, că doar după atâtea experimente culinare, îmi făcusem deja mâna la bucătărit. Deși mai sunt și alte alimente care conțin probiotice, auzisem că această kombucha seamănă la gust cu socata și m-a convins, că tot nu eram fan varză murată sau chefir. .
Și ce să vezi....
chiar semăna la gust cu socata! De aici nu a durat mult până la dragoste deplină, mai ales că m-a ajutat să-mi îmbunătățesc digestia și să mă simt mai puțin balonată. Așa că am decis să încep aventura Zenvita Kombucha pentru a putea împărtăși beneficiile băuturii kombucha cu tine și cu toți cei care vor să aibă un stil de viață sănătos.
Acuum...
hai să-ţi povestesc puţin despre kombucha – este o băutură fermentată preparată din apă, ceai, zahăr, și o cultură de drojdii și bacterii. Acestă cultură transformă ceaiul îndulcit într-o băutură ușor acidulată, bogată în probiotice, acizi organici și antioxidanți care te ajută:
› să-ți îmbunătăţești digestia
› să ai mai multă energie
Și toate astea cu mai puține calorii decât un măr!.